Thënie nga Gabriel Garcia Marquez: Kujdes, dy herë mos i besoni askujt…

Gabriel Garsia Markez Marques markez

ObserverKult ua sjell disa nga thënie të Gabriel Garcia Marquez:

Ndoshta Zoti do që t’i të takosh disa njerëz të gabuar përpara se të takosh të duhurin, kështu që t’i jesh mirënjohës.

Mos u mundo kot! Gjërat më të mira ndodhin kur më pak i pret.

Gjuhët e huaja të duhen vetëm kur shet, se kur shkon të blesh të gjithë të marrin vesh…

Të gjitha qeniet njerëzore kanë tri jetë: publike, private dhe sekrete.

Mënyra më e keqe për të ndier mungesën e dikujt është t’i jesh ulur pranë e të dish se nuk do ta kesh kurrë.

Vjen gjithmonë mëngjesi dhe jeta na jep prapë mundësinë t’i bëjmë gjërat si duhet.

Asnjë ilaç nuk e shëron sëmundjen që nuk e shëron lumturia.

Do të ketë gjithmonë njerëz që të kritikojnë, e vetmja gjë për të bërë është e vazhdosh të kesh besim, duke bërë kujdes se kujt i jep besim dy herë.

ObserverKult


Lexo edhe:

E QESHURA, HISTORIA E FOTOGRAFISË SË REALIZUAR DIKUR NË SHKODËR