Ti më pyet, kush jam unë?

LOTET

Ti më pyet, kush jam unë?
Unë jam e përbërë nga të gjithë njerëzit që kam takuar dhe nga të gjitha gjërat që kam jetuar.
Brenda meje, unë mbaj të qeshurën e një miku, një sherrnajë me prindërit, bisedat e zhurmshme të fëmijëve dhe dashamirësinë e njerëzve krejt të panjohur.
Po brenda meje, janë të qepurat e zemrës së thyer, fjalët e hidhura në biseda të ndezura nga zemërimi, muzika pas të cilës kapem për të dalë nga errësira dhe emocionet që nuk i përcjell dot jashtë vetes.
Unë jam e përbërë nga të gjithë këta njerëz dhe të gjitha këto gjëra.Kjo jam unë.

*** Ming D. Liu është autorja e kësaj pjesëze jete të ngërthyer në shkronja dhe fjalë.
Kaq mjafton për të kuptuar se jemi të gjithë krejt njësoj. Kaq mjafton për të kuptuar se Unë jam thjesht një tjetër Ti./Silvana Kola Loka

ObserverKult

Lexo edhe:

Irma Libohova & Bashkim Alibali: Ti më pyet “a të dua”… (teksti dhe kënga)

Në një tavernë të vjetër
Me ty unë po vallëzoj
Mes ritmit edhe zhurmës
Një tjetër po mendoj.

Hopa-hopka ti me mua
E unë me ty lodroj
Ti më pyet “a të dua”
Dhe unë them “të dashuroj”.

Kliko për tekstin e plotë KETU