Tirana, kryeqyteti më i lirë turistik evropian

Tirana qyteti me i lire turizem

Tirana është qyteti me çmimet më të arsyeshme në Evropë. Kështu së paku e cilëson gazeta britanike ”Daily Mail”.

Konstatimi vjen duke krahasuar koston e pushimit në 40 qytete të ndryshme të botës.

Kjo ka përfshirë:

-një sërë pijesh,
darkë për dy veta me verë,
akomodim 2 net në fundjavë në hotel me tre yje.

Por aty janë përfshirë edhe turet dhe transporti brenda qytetit.

Tirana ka kosto mesatare shkon 132 sterlina.

Kafeja kushton vetëm 61 cent. Akomodimi për një fundjavë – 61 sterlina. 

Në Katovicë, Poloni që renditet e dyta, çmimi mesatar është 4% më i shtrenjtë se në Tiranë.
Çmimi aty shkon deri në 164 sterlina.
Kryeqyteti lituanez Vilnius renditet i treti me 166.

Për ndryshim nga Tirana, Oslo është qyteti më i shtrenjtë me 429 sterlina.
Një birrë kushton 7,42 sterlina – akomodimi për dy netë kushton 157 sterlina.

Qytetet e Evropës Lindore nuk e dominojnë plotësisht tregun e artikujve me çmime të arsyeshme.

Lisbona renditet qyteti i katërt për çmimet në Evropë për britanikët.

ObserverKult

Lexo edhe:

Tirana e vitit 1942, peisazhi i rrallë nga piktori italian

Lexo edhe:

Pamje të rralla nga Tirana e vitit 1955

Pamjet që shkëpusin çaste nga realiteti, vijnë nga kryeqyteti i shekullit të kaluar…
Tirana e dekadave më parë! 

Fotografitë e Wojciech Zamecznik, dokumentojnë një ditë të zakonshme të tiranasve të vjetër…

Fotografitë mund t’i shihni duke klikar në linkun KETU