Tre filma nga Kosova pjesë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Sarajevë

Nga 13 gushti i këtij viti do të nis Festivali i Filmit në Sarajevë.

Pjesëmarrës në edicionin e sivjetmë të këtij festivali ndërkombëtar të filmit janë tri projekte kinematografike nga Kosova, bëri të ditur nëpërmjet një postimi Qendra Kinematografike e Kosovës.

“Në kërkim të Venerës”, “Luaneshat e Kodrës” dhe “Pa Vend” janë tri filmat pjesëmarrës në Festivalin e Sarajevës, teksa dy nga këta të fundit, morën pjesë pak ditë më parë edhe në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Kanë.

Postimi i QKK-së në Facebook:

“‘Në kërkim të Venerës’, “Luaneshat e Kodrës” dhe “Pa vend” në Festivalin Ndërkombëtar të Sarajevës

Tre filmat nga Kosova, ‘Në kërkim të Venerës’ me regji nga Norika Sefa, ‘Luaneshat e Kodrës’ me regji nga Luana Bajrami dhe ‘Pa vend’ me regji nga Samir Karahoda, do të jenë pjesë e konkurencës zyrtare të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Sarajevës.

‘Në kërkim të Venerës’ kishte premierën në Rotetardam ku fitoi çmimin Special të Jurisë; ndërsa ‘Luaneshat e Kodrës’ dhe ‘Pa vend’ ishin filmat e parë nga Kosova që shfaqën premierat në Festivalin e Kanës, në programin ‘Director’s Fortnight’ dhe në kategorinë kryesore.

Kjo do të jetë prezencë e madhe e filmbërësve tanë, ku vitin e kaluar Kosova rrëmbeu zemrën e Sarajevës me filmin ‘Exil’ të regjisorit Visar Morina.

Tre filmat janë mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës. 

LEXO EDHE: Filmi “Luaneshat e Kodrës”, premierë historike në Festivalin e Kanës