Varkë në formë violine në Venecia, me muzikë nderohen viktimat e COVID

Një varkë në formë violine, është duke lundruar nëpër kanalet me ujë në Venecia.
Ky ritual po bëhet për të nderuar të vdekurit nga pandemia COVID-19.
Mbi varkë qëndron një artiste që luan muzikë të ndjerë.
Varkë e quajtur “Violina e Noes”, është ndërtuar e konceptuar gjatë muajve të parë të pandemisë nga Livio de Marchi.


Qëllimi sipas ndërtuesit, ishte performimi para turistëve dhe banorët e qytetit të famshëm botëror.
E gjitha kjo nga një orkestër që do të vendosej në kuvertën e varkës 12 metra të lartë./konica