Vepra e rrallë e Michelangelos mund të arrijë vlerën e 33 milionë dollarë në ankand

Një vizatim i Michelangelos, i zbuluar në vitin 2019, do të ofrohet për shitje muajin e ardhshëm nga Christie’s dhe mund të arrijë 30 milionë euro (33 milionë dollarë), sipas shtëpisë britanike të ankandeve.

Vizatimi, një nga veprat e pakta të artistit italian të Rilindjes, u shit në vitin 1907 në Paris dhe u faturua si një vepër e shkollës së Michelangelos. Ai u harrua gjerësisht deri në vitin 2019, kur një specialist i Christie’s e njohu atë si një nga veprat e Michelangelo, transmeton ‘lapsi.al’.

Vizatimi mendohet të jetë një nga veprat e hershme të artistit, nga fundi i shekullit të 15-të. Aty Michelangelo paraqet një burrë duke u dridhur të përshkruar në një afresk, “Pagëzimi i Neofitëve”, nga Masaccio. Dy persona të tjerë qëndrojnë pranë tij në vizatim.

“Ky vizatim mendoj se është një nga zbulimet më emocionuese të bëra në fushën e vizatimeve të Mjeshtrave të Vjetër në një kohë të gjatë,” tha Stijn Alsteens, kreu ndërkombëtar i Christie’s i departamentit për vizatimet e Mjeshtrave të Vjetër.


Lexo edhe:

PIKTURA “DHELPRAT” DEL NË ANKAND, PRITET TË ARRIJË ÇMIM “MARRAMENDËS”