Xhabir Tabaku: Lamtumirat s’thuhen me za

Lamtumirat s’thuhen me za, poezi nga Xhabir Tabaku

Nuk të thashë lamtumirë,
ashtu duhej,
lamtumirat s’thuhen me za,
nuk thuhen;
sall përjetohen në largim.

Lamtumirat nuk janë funebra,
jan’ gugatje kumrishë
shpirt thyeme
që këndojnë pa ndalë
kangë vetmie.

Do s’dijnë me thanë lamtumirë
dhe vuajnë.

ObserverKult

Lexo edhe:

Bardhyl Zaimi: Gjithnjë i kam pasur zët lamtumirat

Çdo lëvizje është një përgjigje për të
Më lexon me hermetikë dashurie
Deri në qelizat më të imta të shpirtit
Dhe ashtu thotë : Përmendësh të njoh
Di një libër mirë të lexuar”
Kur grindemi dhe udhë si lëshojmë njëri-tjetrit
Hidhërimi si një mace kotet në dysheme

Tekstin e plotë e gjeni KETU

ObserverKult