Zemra më rënkon për dashuni që ma s’kam… (teksti dhe muzika)

Teksti i këngës “Oj hanë” e kënduar nga Familja Qena

Oj hanë duku n’kët’ natë
M’shoqno në vetmi, se t’gjithë më kanë lanë!
O zemra më rënkon për dashuni që ma s’kam!
M’shoqno në vetmi, se të gjithë më kanë lanë!
O zemra më rënkon për dashuni që ma s’kam!

Duku oj hanë edhe shkëlqe, vetmitare si une je.
Unë rri me kangë e ti me dritë,
O ndjenjat tona i kanë grabit!
Unë rri me kangë e ti me dritë,
O ndjenjat tona i kan grabit!

Oj hanë, oj kangë, oj natë, i vetëm un’ jam!

Por nata, mbështjellë vetëm gjithësinë.
Askund nuk shkëndin, ndoj yll me m’shoqnu!
M’kanë lanë e m’kanë braktisë që m’kan dashunu!
Askund nuk shkëndin, ndoj yll mem shoqnu!
M’kanë lanë e m’kanë braktisë që m’kan dashunu!

Hana mshifet o lart mbi re,
Vetëm kanga mu më njeh.
Unë i vetmum me brenga t’mdha!
Shkoj n’harresë sot si çdo gja!
I vetmum me brenga t’mdha!
Shkoj n’harresë sot si çdo gja!

Oj hanë, oj kangë, oj natë, oj nanë!
I vetëm unë jam.

ObserverKult

Lexo edhe:

MUHARREM QENA: PËR MUE NUK LIND DIELLI MË (TEKSTI DHE KËNGA)

O vendi im!
Të thërras unë me mall,
Këtu jetë më nep vetëm kjo kangë,
se anë e kand, kudo që kërkoj
pa si ty të dashtun nuk gjej.

Ku janë ato fusha, ku ato kaçuba
Vajza të bukura,
si n’vendin tim kund nuk ka.

I huaj jam!
Dashuni nuk kam
Për mue nuk lind dielli më

O vendi im!
Përbuzje ku s’ka,
si të lashë e dola në mërgim.

O Sharr o baba im,
Gërmi pushimi im,
Adriatiku im,
Tash vetëm po ju kujtoj.