10 thënie të fuqishme nga Frida Kahlo: Asgjë nuk vlen më shumë se qeshura…

Më poshtë ObserverKult ju sjell një përmbledhje të thënieve të fuqishme të Frida Kahlo:

frida kahlo

 “Këmbë, pse më duhen ato, kur kam krahë për të fluturuar?”

“Të mbjellësh një vuajtje është të rrezikosh ta lejosh atë që të gëlltisë, nga brenda”

 “Ankthi dhe dhimbja, kënaqësia dhe vdekja nuk janë asgjë tjetër veçse një proces që ekziston. Lufta revolucionare në këtë proces është një derë e hapur për inteligjencën “

 “Në fund të ditës, mund të durojmë shumë më tepër sesa mendojmë se mund të mbajmë”

 “Asgjë nuk vlen më shumë se qeshura”

 “Ajo që nuk më vret, më bën më të fortë”

 “Bukuria dhe shëmtia janë një mirazh, sepse të tjerët përfundojnë duke parë brendshmërinë tonë”

 “Dua t’ju jap gjithçka që nuk keni pasur kurrë, as nuk do ta dini se sa e mrekullueshme është të të duan”

 “Unë besoj se në dashuri nuk ka as inteligjencë, as marrëzi, dashuria është si një aromë, si një rrymë, si shiu. Ti e njeh, qiellin tim, ju bini si shi mbi mua dhe unë, si toka, ju pranoj”.

 “Shpresoj se çlirimi është i lumtur dhe shpresoj se kurrë nuk do të kthehem”

ObserverKult

Lexo edhe:

RRËQETHËSE: JETA E VËSHTIRË E FRIDA KAHLO, SËMUNDJA DHE AKSIDENTI I TMERRSHËM

LETRA E DASHURISË E FRIDA KAHLOS QË NUK IU DËRGUA KURRË DIEGO RIVERAS