Ajnshtajni: Përpiqu të jesh një vlerë, jo një sukses!

ObserverKult ua sjell disa thënie të Albert Einstein:

Është një gabim që bëhet shpesh: të vlerësuarit e gjërave bazuar në koston e tyre.

Po nuk pat një çmim për të paguar, nuk ka asnjë vlerë.

Gëzimi i të shikuarit e të kuptuarit është dhurata më e bukur e natyrës.

Më mirë të jesh optimist e ta kesh gabim, sesa të jesh pesimist e të kesh të drejtë.

Kush nuk e pranon misterin e padepërtueshëm, as shkencëtar nuk mund të jetë.

Derisa të ketë njerëz, do të ketë luftra.

Të gjithë e dinë që diçka është e pa arritshme, derisa shfaqet dikush që s’është në dijeni, dhe e arrin.

Përpiqu të jesh një vlerë, jo një sukses.

ObserverKult