Bernard Shaw: Kur më deshe…

Zgjidh heshtjen nga të gjitha virtytet, sepse me të dëgjon papërsosmëritë e njerëzve të tjerë dhe fsheh të tuat.

ObserverKult ua sjell disa thënie të Bernard Shaw:

Kur një budalla po bën diçka për të cilën ka turp, ai gjithmonë deklaron se është detyrë e tij.

Një jetë e kaluar duke bërë gabime është jo vetëm më e nderuar, por edhe më e dobishme se një jetë e kaluar duke mos bërë asgjë.

Njeriu i arsyeshëm përshtatet me botën: i paarsyeshmi këmbëngul në përpjekjen për ta përshtatur botën me veten e tij. Prandaj i gjithë përparimi varet nga njeriu i paarsyeshëm.

Ka dy tragjedi në jetë. Njëra është të humbasësh atë që ta dëshiron zemra. Tjetra është ta fitosh atë.

Ju përdorni një pasqyrë xhami për të parë fytyrën tuaj; ju përdorni vepra arti për të parë shpirtin tuaj.

Mënyra ime e shakasë është të them të vërtetën. Është shakaja më qesharake në botë.

Liri do të thotë përgjegjësi. Kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve i frikësohen asaj.

Njeriu që shkruan për veten dhe kohën e tij është i vetmi njeri që shkruan për të gjithë njerëzit dhe për të gjitha kohërat.

Pa art, vrazhdësia e realitetit do ta bënte botën të padurueshme.

Ne mësojmë nga përvoja se njerëzit nuk mësojnë kurrë asgjë nga përvoja.

Imagjinata është fillimi i krijimit. Ju imagjinoni atë që dëshironi, do të bëni atë që imagjinoni dhe më në fund krijoni atë që dëshironi.

Përparimi është i pamundur pa ndryshim; dhe ata që nuk mund të ndryshojnë mendjen e tyre nuk mund të ndryshojnë asgjë.

Heshtja është shprehja më e përsosur e përbuzjes.

I vetmi njeri që sillej në mënyrë të arsyeshme ishte rrobaqepësi im: ma merrte përsëri masën sa herë që më shihte, ndërsa të gjithë të tjerët vazhduan me matjet e vjetra dhe prisnin që ato të më përshtateshin.

Kur më deshe, të dhashë gjithë diellin dhe yjet për të luajtur. Të dhashë përjetësinë në një moment të vetëm, forcën e maleve në një shtrëngim të krahëve të tu dhe vëllimin e të gjithë deteve në një impuls të shpirtit tënd.

Zgjidh heshtjen nga të gjitha virtytet, sepse me të dëgjon papërsosmëritë e njerëzve të tjerë dhe fsheh të tuat.

ObserverKult

Lexo edhe:

THËNIE NGA MADONNA: SHUMË NJERËZ S’ARRIJNË KURRË TA THONË SE ÇFARË DUAN…