Albin Kurti viziton Rexhep Qosjen për ditëlindje: 88 vjet të një vigani të fjalës e pendës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka shkuar për vizitë në shtëpinë e akademik Rexhep Qosja. Kurti shkoi për ta uruar personalisht Qosjen për ditëlindjen e tij të 88-të.

“Kontributi i tij në letërsinë dhe kulturën shqiptare janë të pashoqe, duke e bërë atë një figurë të dashur në Kosovë dhe më gjerë. Nga fillimet e tij të hershme në Vuthaj deri te rolet e tij të rëndësishme në edukim dhe letërsi, udhëtimi i tij ka qenë një burim frymëzimi. Si shkrimtari i parë postmodern shqiptar dhe një kritik letrar i shquar, puna e tij ka pasuruar trashëgiminë tonë kulturore”, shkroi Albin Kurti në Facebook.

Postimi i plotë:

Rexhep Qosja, 88 vjet të plota të jetuara e të shkrira në qenien prej vigani në fjalë e në pendë.

Sot pata nderin të vizitoj shtëpinë e autorit të shquar për ta uruar personalisht për ditëlindjen e tij të 88-të.

Kontributi i tij në letërsinë dhe kulturën shqiptare janë të pashoqe, duke e bërë atë një figurë të dashur në Kosovë dhe më gjerë. Nga fillimet e tij të hershme në Vuthaj deri te rolet e tij të rëndësishme në edukim dhe letërsi, udhëtimi i tij ka qenë një burim frymëzimi. Si shkrimtari i parë postmodern shqiptar dhe një kritik letrar i shquar, puna e tij ka pasuruar trashëgiminë tonë kulturore.

Jemi thellësisht mirënjohës për përkushtimin e tij të pandërprerë dhe i urojmë shëndet të mirë dhe jetë të gjatë!

ObserverKult


Lexo edhe:

SOT KA DITËLINDJEN AKADEMIK REXHEP QOSJA, NJË NDËR FIGURAT MË TË NDRITURA SHQIPTARE