Alda Merini: Mbrëmë ish dashuri

grue alda merini
Alda Merini

Mbrëmë ish dashuri
Unë dhe ti në rrymë jete
Të fshehur diku në arrati
Me një gojë dhe një puthje
Si abstrakt i një pikture.
Unë dhe ti të dashuruar
Aq mrekullisht pranë.
Klitha tek ty dhe e shpreha
Por ky emocioni im
U fik ndēr fjalë.

Përktheu: Sonila Strakosha