Aleksandër Gjoka: Valsi i lumturisë (teksti dhe kënga)

Aleksandër Gjoka është këngëtar dhe autor këngësh shumë i njohur. Deri më tani ai ka disa këngë të incizuara por ndër më të njohurat janë “Kuturu”, “Ditë dimri”, “Falmi sytë e shkruar” etj.

Në vazhdim ua sjellim këngën “Valsi i lumturisë” të intepretuar mjeshtrisht nga Aleksandër Gjoka.

Sa kënaqësi kur dëgjoj
Valsin tonë në këtë pranverë
Ai përsëri po na fton
Të vallëzojmë si atëherë.

Bashkë me pranverën dhe ti lulëzon
Lule plot erë që në shpirt më gjallëron.

Vals, o vals, ti jeho
Mbi të bukurin atdhe
Fushat tona i përshkon
Ku shpërthen jetë e re.

Ne një vals na bashkoi
Dhe na fali lumturinë
Tinguj sot unë dëgjoj
Dhe kujtoj prapë rininë.

Bashkë me pranverën dhe ti lulëzon
Lule plot erë që në shpirt më gjallëron.

Vals, o vals, ti jeho
Mbi të bukurin atdhe
Fushat tona i përshko
Ku shpërthen jetë e re.

E përgatiti: A. S./ ObserverKult


Lexo edhe:

ALEKSANDËR GJOKA: FATI YNË SHPRESË E MARRËZI (TEKSTI DHE KËNGA)

Ne të dy kurrë s’jemi ndarë
ne të dy kurrë s’kemi heshtur
ëndrra ime, një shpend i marrë
krahët hap në re, qiellin gjen atje
tek ti.

Kur je larg të pres me mall
kur je pranë grindem me ty
jeta lojë, çfarë është vallë
duhemi të dy grindemi të dy
s’e di…

Tekstin e plotë dhe këngën e gjeni KËTU