Andrea Camilleri: Kur “të dua” zëvendësohet me “tdsh”

andrea camilleri

A do ta vrasin mesazhet dhe email-et korrespondencën tradicionale? Nga Andrea Camilleri

A do ta vrasin mesazhet dhe email-et korrespondencën tradicionale? Sot komunikimi i humbjes së një pune, ose i përfundimit të një dashurie, ose i vdekjes së një personi të dashur ndodh përmes koncizitetit brutal me të cilin gati-gati na detyrojnë këto mjete.

Të dashuruarit nuk humbin kohë duke shkruar “Të dua”, ata dërgojnë disa gërma të tipit “tdsh”. Dhe nëse doni të ndani dhimbjen ose gëzimin me miqtë tuaj, mjafton t’u dërgoni vizatimet e vogla që tregojnë një fytyrë të trishtuar ose të buzëqeshur.

Njëjtësim absolut. Shpresoj që poetët, shkrimtarët, artistët, shkencëtarët të vazhdojnë t’u shkruajnë letra të gjata miqve, kolegëve, grave të tyre. Përndryshe pasardhësit tanë nuk do të kuptojnë asgjë nga ndjenjat tona.

A do të përfundojnë mesazhet me tekst dhe e-mailet duke vrarë korrespondencën tradicionale?

Sot komunikimi i humbjes së një pune ose i mbarimit të një dashurie ose i zhdukjes së një personi të dashur ndodh përmes koncizitetit brutal që pothuajse na detyrojnë këto mjete. Të dashuruarit nuk humbin kohë duke shkruar “Të dua”, ata dërgojnë një këngë me temë, tvb.

Dhe nëse doni që miqtë tuaj të ndajnë një dhimbje ose një gëzim, thjesht dërgojuni atyre vizatimin e vogël që tregon një fytyrë të trishtuar ose të buzëqeshur. Homologimi absolut. Shpresoj që poetët, shkrimtarët, artistët, shkencëtarët të vazhdojnë t’u shkruajnë letra të gjata miqve, kolegëve, grave të tyre. Përndryshe pasardhësit tanë nuk do të kuptojnë asgjë për ndjenjat tona, se si ishim.

ObserverKult

Lexo edhe:

ALIÇKAJ, DABISHEVCI DHE RADULLOVIQ NË KALIMERËN E SIVJETME NË ULQIN