Anxhela Peristeri: Mbaj veten fort të mos qajë… (teksti dhe kënga)

Mbaj veten fort të mos qajë.
Ah… pa faj e burgosur, unë tani jam.

Ai nuk të meriton.
Jo ty, jo ty.
Ai engjëll është demon.
Për ty, për ty.

Si në pranga shtrëngon,
Mendjen time pushton,
Gjakun tim ti lëviz dhe ndalon.

Jam e çmendur për ty,
S’mund të jemi të dy,
E gjithë bota më thotë jo,
Veten tënde ti s’e do.
E verbër pas teje unë shkoj…
Po e them unë prapë, ah,
Pranoj, për ty vdes dhe jetoj.

Ai nuk të meriton,
Jo ty, jo ty.
Ai engjëll është demon,
Për ty, për ty.

Si në pranga shtrëngon,
Mendjen time pushton,
Gjakun tim ti lëviz dhe ndalon.

Jam e çmendur për ty.
S’mund të jemi të dy.
E gjithë bota më thotë jo.
Veten tënde ti s’e do.