Aretha Franklin, thënie të famshme nga Mbretëresha e Soulit

 E thërrisnin “Mbretëresha e Soul-it” dhe padyshim ka qenë një nga artistet më me ndikim në muzikën bashkëkohore. Ja disa nga frazat më të njohura të Aretha Franklin:

“Gjithmonë e kam ndier se rock and roll është një muzikë shumë, shumë e shëndetshme”

“Unë u këndoj realistëve, njerëzve që pranojnë si janë”

“Jam zonja ngjitur kur nuk ndodhem në skenë”

“Të përpiqesh të rritesh të dhemb. Njeriu bën gabime. Përpiqet të mësojë prej tyre dhe kur jo, më dhemb akoma më shumë”

“Të jesh këngëtare është një dhuratë e natyrshme, do të thotë që po përdor shkallën më të lartë të kësaj dhurate që Zoti ma ka dhënë për ta përdorur dhe jam e lumtur me këtë”

“Besimi im ka qenë dhe gjithmonë do të jetë i rëndësishëm për mua”

“Në momentin që zgjohem, para se të vë makiazh them një lutje të vogël për ty”

“Nëse një këngë është diçka që kam përjetuar ose që mund të më ndodhë mua, është e mirë, por nëse është e largët për mua, unë nuk mund t’i jap asgjë asaj, sepse tek e fundit ky është soul-i”

“Do të bëj një gospel historik dhe t’i them Jezusit se nuk mund ta mbaj këtë barrë e vetme”

“Gjithmonë do të jem duke kënduar diku”

“Muzika ndryshon dhe unë do të ndryshoj me të”

“Soul-i është kostant. Është kulturor. Gjithmonë do të jetë aty në shije dhe shkallë të ndryshme”. /

ObserverKult

Kliko edhe:

ARETHA FRANKLIN: NDONJËHERË ATË QË PO KËRKONI, TASHMË E KENI…