Aretha Franklin: Ndonjëherë atë që po kërkoni, tashmë e keni…

Aretha Franklin ishte fituese e çmimeve të shumta Grammy dhe konsiderohej “Mbretëresha e muzikës Soul”.

Një pianiste e shkëlqyer me zë të mrekullueshëm filloi karrierën qysh në moshë të hershme. Pavarësisht vështirësive që ajo kishte, prapë gjeti rrugën për të arritur triumfin në botën muzikore.

Në vitin 1987 Aretha ishte artistja e parë grua që u paraqit në “Rock and Roll Hall of Fame” si një ndër talentet më të mëdha të kulturës amerikane. 

ObserverKult më poshtë ua sjell disa nga thëniet e Aretha Franklin:

“Gjithmonë e kam ndier se rock and roll është një muzikë shumë, shumë e shëndetshme”.

“Unë u këndoj realistëve, njerëzve që pranojnë si janë”.

“Ndonjëherë atë që po kërkoni, tashmë e keni”.

“Të përpiqesh të rritesh të dhemb. Njeriu bën gabime. Përpiqet të mësojë prej tyre dhe kur jo, më dhemb akoma më shumë”.

“Të jesh këngëtare është një dhuratë e natyrshme, do të thotë që po përdor shkallën më të lartë të kësaj dhurate që Zoti ma ka dhënë për ta përdorur dhe jam e lumtur me këtë”.

“Besimi im ka qenë dhe gjithmonë do të jetë i rëndësishëm për mua”.

“Në momentin që zgjohem, para se të vë makiazh them një lutje të vogël për ty”.

“Nëse një këngë është diçka që kam përjetuar ose që mund të më ndodhë mua, është e mirë, por nëse është e largët për mua, unë nuk mund t’i jap asgjë asaj, sepse tek e fundit ky është soul-i”.

“Gjithmonë do të jem duke kënduar diku”.

“Muzika ndryshon dhe unë do të ndryshoj me të”.

——————————————–

Lexo edhe:

SOPHIA LOREN: BUKURIA ËSHTË MËNYRA SE SI NDIHENI PËRBRENDA…

ObserverKult