BB Poqi: Ti je vetëm një iluzion, asgjë më shumë…(teksti dhe kënga)

Ju ftojmë ta dëgjoni njërën prej këngëve më të njohura, kënduar nga BB Poqi “Ti je vetëm një iluzion”.

Sonte hesht qyteti
shiu do t’filloj,
kërkoj shikimin tënd n’errësirë,
çiftet rrugës kalojnë
më marrin për të marrë,
kjo natë më kujton gëzimin dhe dashurinë.

Çastet më duken shekuj,
nata më është e gjatë pa ty.
Fëmijërinë ma morën ëndrrat
e ëndrrat m’i more ti.
Larg fryen era ,
bart pluhurin e gjurmët tua,
ti shkove, por kujtimi yt
jeton thellë diku në mua.

Ti je vetëm një iluzion,
asgjë më shumë.
Ti je një ëndërr që më mundon,
a të kujtohem unë?

ObserverKult

—————————————————————————————

LEXO EDHE: BB Poqi: Gjurmët tua s’kam pse t’i shikoj… (teksti dhe kënga)

Ndoshta një her’,
do vet’ të kthehesh ti,
n’rrug të pa kthim,
ndoshta një dit’,
kur un’ kaloj,
e shoh,
buz’qeshjen tënde.

F’tyrat e bukura,
me lot jetojn’,
pyes vet’veten,
a thua ekzistojnë?
Ky shiqim në syrin tënd,
s’mund të shoh,
ftyrën tënde të zbeht’,
kur afërsia, jote,
për mua do vdes.

Një bot’ e tër’,
si në pasqyr’,
dëgjojn’ zërin tënd,
diku n’larg’si,
diku ulur në një skut’,
unë qëndroj,
një ndjenj’ e ftoht’,
mua më kaploj.

Unë nuk mundem,
që të besoj,
vazhdoj të ec’,
dhe rrug’dalje kërkoj,
gjurmët tua,
s’kam pse t’i shikoj,
por tashmë ësht’ bër,
fare s’ka rëndësi.

——————————————————————————-

LEXO EDHE: Gjurmët: Mendoja çdo gjë merr fund pa ty (teksti dhe kënga)

Vallë është e mundur
Më kalon pranë
Si një copë akull
Nuk mund një puthje ta kujtoj
Ishe ti ajo
Duket më bëhet
Nuk di çfarë kam sot

Ledhatimet a thua ishin
Dhe ajo ëndërr
Një sheti s’më bie mend,
Sa je larg nga unë – sa afër ishim
Të premtoja mrekulli
I marri thosha çdo gjë merr fund pa ty

Një grimcë ti -një grimcë unë
Kështu fati e do këtë punë
Kthehem rrotull ndonjëherë
Ç’kanë këta njerëz shikojnë n’qiell.