Benigni: Jeta është e bukur… gjithmonë!

…Të thuash fjalët “Jeta është e bukur” , gjithnjë…

Roberto Benigni:

…Të thuash fjalët “Jeta është e bukur” në një periudhë të vështirë të jetës, nuk është pak. Ta thuash, mbase, është më e lehtë se sa ta besosh, po nëse e beson, mbase arrin të kuptosh pse jetojmë…
Sepse jeta është e bukur jo për atë që ke, po për atë që jep. Lumturia ndodhet në gjestet e vogla të përditshme, në heshtjet të dëgjuara, në boshllëqet e mbushura, në buzeqeshjet e dhuruara dhe në dashurinë e jetuar…
Jeta është pra e lezetshme kur e jetojmë lumturinë, e jo kur e ndjekim atë…

ObserverKult

Lexo edhe:

Osho: Jeta sa absurde, aq edhe qesharake

jeta osho

Nëse shihni dikë, buzëqeshni me ta, nuk do ta bëni për ata, por për veten tuaj.
Të tjerët nese ndajnë buzëqeshjen tuaj, mirë, por qeshni për veten tuaj dhe jo për të tjerët.
Mos e bëni për të bërë dikë të lumtur, sepse nëse nuk jeni të lumtur ju, nuk mund t’i bëni as të tjerët të lumtur.

Qeshni pa asnjë arsye, pa kushte.
Pse të prisni që të keni një arsye për të qeshur, jeta është tashmë një arsye e mjaftueshme për të qeshur.

 Është sa absurde, aq edhe qesharake, jeta është kaq e madherishmer, por edhe kaq e mrekullueshme. Është një grup gjërash që krijon një shaka të madhe kozmike.

————————

Lexo edhe:

Osho: Veç ti ke përgjegjësi për jetën tënde