Benni: Jeta është si paradhoma e dentistit: gjithmonë është dikush që ndihet më keq se ti!

ObserverKult ua sjell disa thënie të shkrimtarit italian, Stefano Benni:

Jeta është si paradhoma e dentistit: gjithmonë është dikush që ndihet më keq se ti.

Pasuria dhe indiferenca shuajnë çdo gjë.

Sa i trishtë është ai njeri që i dashuron gjërat vetëm kur ato largohen prej tij.

Nëse kohërat nuk kërkojnë anët e tua të mira, krijo kohë të tjera.

 Jeta e njeriut të përpiktë është një ferr vetmishë të pamerituara.

Nëse në fëmijëri mëson të heqësh dorë, ashtu do të bësh gjithë jetën.

Duhet një forcë fizike e madhe për të vrapuar pas ëndrrave.

Vetëm dhimbja të shpjegon se ç’është jeta pa dhimbje.

ObserverKult