Bujar Qamili: Pranvera filloi me ardhë… (teksti dhe kënga)

Pranvera filloi me ardhë,
dhe bylbyli nis me k’ndu’,
njajo drandofillja e bardhë,
del n’dritare me shikju.
O shpirt sa të du’,
S’bashku’t jetën me e kalu’.

Rreth e rreth Shkodrës jam sjell’,
lule m’lule tuj shetit,
Ndër ma t’bukrat ty t’kam zgjedhë,
porsi hyll’ i bukurisë.
O shpirt sa të du’,
S’bashku’t jetën me e kalu’.