Bukowski: E ndjeja stomakun të më lëkundej si një varkë në det me dallgë… Isha dashuruar me atë

Charles Bukowski e di...
Charles Bukowski

Thënie për dashurinë:

Nga gjithçka e përjetshme, afatin më të shkurtër e ka dashuria./J.Vishnjevski

E ndjeja stomakun të më lekundej si një varkë në det me dallgë. Isha keq fare, ndjehesha i padobishëm, më i trishtuar. Isha dashuruar me atë./Charles Bukowski

Dashuria mund të lypet, të blihet, të dhurohet, mund të gjendet rastësisht në rrugë, por nuk mund të merret me dhunë./Herman Hesse

Për dashurinë jap jetën, për lirinë jap dashurinë./Petëfi

Në dashuri të kesh, nuk është asgjë, të shijosh është e tëra./Stendal

Dashuria dhe dëshira janë dy gjëra të ndryshme: jo gjithçka që duam mund ta dëshirojmë dhe jo gjithçka që e dëshirojmë mund ta duam./Miguel de Cervantes

ObserverKult