Marquez: Mos prit, sonte mund të jetë e fundit herë që i shikon njerëzit që do…

Gabriel Garsia Markez Marques markez

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Gabriel Garcia Marquez:

– Problemi me martesën është se përfundon çdo natë pas aktit të dashurisë dhe duhet të rindërtohet çdo agim përpara vaktit të mëngjesit.

– Nuk do t’i këmbeja kënaqësitë e vuajtjes sime për asgjë në botë.

– Nuk është e vërtetë që njerëzit ndalojnë së ndjekuri ëndrrat kur plaken, ata plaken sepse ndalojnë së ndjekuri ëndrrat.

-Vjen gjithmonë mëngjesi dhe jeta ne na jep prapë mundësi t’i bëjmë gjërat si duhet.

-Kur të vdes, të vetmen keqardhje do ta kem është nëse në vdekje nuk do të ekzistojë më dashuria.

– E nesërmja nuk është e sigurt për askënd, i ri apo i vjetër. Sonte mund të jetë e fundit herë që i shikon njerëzit që do. Prandaj mos prit, bëje sot sepse e nesërmja nuk vjen kurrë.

– Askush nuk i meriton lotët e tu, por ai që i meriton ata, nuk do të të bëjë të qash.

– Kam zbuluar për kënaqësinë time, se është jeta, jo vdekja, ajo që nuk ka kufij.

– Asnjë ilaç nuk mund të shërojë atë që s’mund ta shërojë lumturia.

– Një burrë e kupton kur plaket, sepse ai nis t’i ngjajë babait të tij.

ObserverKult


Lexo edhe:

KJO ISHTE TRONDITJA QË SHKAKTOI DALJA NË KINEMA E FILMIT “THE GODFATHER” NË VITIN 1972