Coelho: Të mençurit janë të mençur vetëm për shkak se dashurojnë

ObserverKult ua sjell disa thënie të Paulo Coelhos:

Në qoftë se ju mund të përqendroheni gjithmonë në të tashmen, do të jeni një njeri i lumtur.

Pritja është e dhimbshme. Harresa është e dhimbshme. Por të mos dish se cilën prej tyre të bësh, ky është lloji më i keq i vuajtjeve.

Njerëzit janë të aftë, në çdo kohë në jetën e tyre, të bëjnë atë që ëndërrojnë.

Ka vetëm një mënyrë për të mësuar, dhe kjo është me anë të veprimit.

Njerëzit nuk duhet të kenë frikë nga e panjohura, nëse janë të aftë për të arritur atë që u nevojitet dhe e duan.

Asgjë nuk mund ta zëvendësojë përvojën.

Pritja është e dhimbshme. Harresa është e dhimbshme. Por të mos dish se cilën prej tyre të bësh, ky është lloji më i keq i vuajtjeve.

Mos harroni se aty ku ndodhet zemra juaj, aty do të gjeni thesarin tuaj.

Të mençurit janë të mençur vetëm për shkak se dashurojnë. Budallenjtë janë budallenj vetëm për shkak se mendojnë që mund ta kuptojnë dashurinë.

Dashuria mund të na dërgojë në ferr apo në parajsë, por gjithmonë ajo na çon diku.

ObserverKult