“Çohu Rexho, çohu djalo…” kënduar nga Nexhmije Pagarusha, Ilir Shaqiri… (Teksti dhe kënga)

Teksti i këngës së njohur “Çohu Rexho…”

Po vinë krushqit rrugës t’malit,
trupi i Rexhës n’grazhd të kalit.
Çohu Rexho, çohu djalo,
çohu sokoli i nanës,
o se s’ka nana tjetër.

Çohu more Rexho dil te sana,
darsëm t’madhe t’ka ba nana,
çohu Rexho çohu djalo,
çohu ma i miri i nanës
se ma dogje zemrën.

Ty more kal’ tu thaftë jela
qysh ma mbyte Rexhën shkelma.
Çohu Rexho, çohu djalo
çohu sokoli i nanës
o se s’ka nana tjetër.

Ju more krushqi hani e pini
nesër Rexhën n’dhe t’ma shtini.
Çohu Rexho, çohu djalo,
çohu sokoli i nanës
se ma dogje zemrën.

ObserverKult


Lexo edhe:


A E DIN AJO VALLË QË UNË VUEJ PËR TÈ?