Darwish: Më thuaj disa fjalë të thjeshta, ato që një gruaje i pëlqen të dëgjojë

Nga: Mahmoud Darwish

“Më thuaj diçka çfarëdo që ndryshon ngjyrën e këtij qielli gri…
Më thuaj disa fjalë të thjeshta, ato që një gruaje i pëlqen të dëgjojë herë pas here…
Thuaj që dy njerëz, si unë dhe si ti, mund t’i mbajnë të gjitha këto ngjashmëri midis mjegullës dhe mirazhit dhe të kthehen shëndoshë e mirë…!
Gri është qielli im:
Për çfarë mendon kur qielli është gri…?”

Përktheu: Indira Krymi

LEXO EDHE: Mahmud Dervish:Nostalgji për bukën e sime mëje