Personave që i dashuroni dhurojuni krahë që të fluturojnë…

ObserverKult ju sjell disa thënie të zgjedhura nga Dalai Lama:

Dashuria dhe dhembshuria nuk janë luks, por nevojë. Pa këto, njerëzimi nuk mund të mbijetojë.

Personave që i dashuroni dhurojuni krahë që të fluturojnë, rrënjë që të rikthehen dhe arsye për të qëndruar.

Një zemër e hapur është një mendje e hapur.

Nuk mund ta fitojmë paqen në botën e jashtme derisa të bëjmë paqe me vetveten.

Kur ne ndjejmë dashuri dhe mirësi ndaj të tjerëve, jo vetëm që të tjerët i bëjmë të ndjehen të dashur dhe të respektuar, por kjo gjithashtu na ndihmon edhe neve për të zhvilluar paqen dhe dashurinë e brendshme./ObserverKult