Dashuria duhet të jetë një kënaqësi, jo një mundim dhe thënie tjera nga Bonaparta

ObserverKult ua sjell disa thënie nga Napoleon Bonaparta:

-Të vetmet fitore që nuk lënë shije të hidhur në ndërgjegje, janë ato që arrihen kundër injorancës.

-Nuk ka gjë më të zorshme e njëkohësisht më të vlefshme se të jesh i aftë të vendosësh.

-Mund të humbas betejën, por s’do të humbas asnjë minutë.

-Karakteri i vërtetë shfaqet përherë në rrethana të vështira.

-Duhet të qeshim me njeriun që të mos qajmë për të.

-S’duhet të luftoni shumë shpesh me një armik, përndryshe do t’jua mësojë të gjitha marifetet e luftës.

-Kurrë mos e ndalni armikun kur po bën një gabim.

-Aftësia nuk ka shumë vlerë pa mundësinë.

-Historia është versioni i ngjarjeve të kaluara për të cilat njerëzit kanë vendosur të bien dakord.

-Në politikë, absurditeti nuk është handikep.

-Njerëzit e famshëm e humbasin dinjitetin kur i sheh nga afër.

-Kushtetuta duhet të jetë e shkurtër dhe e paqartë.

-Një lider është një tregtar me shpresë.

-Një njeri do të luftojë më shumë për interesat se sa për të drejtat.

-Froni është vetëm një stol i mbuluar nga kadifja.

-Ka plagë për të cilat vdekja do të ishte më mirë.

-Dashuria duhet të jetë një kënaqësi, jo një mundim.

-T’i bësh gjërat përgjysmë humbet gjithmonë.

-Egoizmi është këshilltari më i keq.

-Aftësia nuk na duhet gjë pa mundësinë.

ObserverKult