Dashuria është çmenduria e të mençurit dhe mençuria e të çmendurit

ObserverKult ua sjell disa thënie të poetit britanik, Samuel Johnson:

Veprat e mëdha nuk realizohen me zor, por me këmbëngulje.

Kush nuk i jep rëndësi ushqimit që ha, vështirë t’i japë rëndësi ndonjë gjëje tjetër.

Çfarëdo shume që ti të kesh, shpenzo më pak.

Më mirë të të sulmojnë sesa të kalosh pa u vënë re.

Kureshtja është një prej karakteristikave më të dallueshme dhe më të sigurta të një intelekti aktiv.

E ardhmja fitohet nëpërmjet të tashmes.

Jeta njerëzore ka shumë për të duruar dhe pak për të shijuar.

Dashuria është çmenduria e të mençurit dhe mençuria e të çmendurit.

ObserverKult