Dashuria të bën gënjeshtar!

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm për gënjeshtrën:

Mos thuaj më gënjeshtra, dhe do të jetosh mirë e do të vdesësh i lumtur. /Charles Dickens

Kujt iu zu një herë gënjeshtra në gojë, s’i zihet më besë, le të thotë të vërteta sa të dojë./ Fedro

Mund t’i gënjeni të gjithë për pak kohë ose dikë përgjithmonë, por nuk mund t’i gënjeni të gjithë përgjithmonë./ Abraham Lincoln

Gënjeshtra është e keqe edhe kur të gëzon, le më pastaj kur të lëndon./ Michele Colombo

Gënjehet vetëm ai që beson./ Giulio Cesare Croce

Gënjeshtra është talenti i atyre që s’kanë kurrëfarë talenti./ André Chénier

Dashuria të bën gënjeshtar./ Cassandra Clare

Gënjeshtarit s’i zihet besë as kur thotë të vërtetën./ Miguel de Cervantes

E vërteta triumfon e vetme, ndërsa gënjeshtra ka nevojë për bashkëpunëtorë./ Epikteti

Pasi të thuash një gënjeshtër të nevojitet një kujtesë e mirë./ Pierre Corneille

ObserverKult


Shën Tereza

Lexo edhe:

THËNIE NGA NËNË TEREZA: VARFËRIA MË E TMERRSHME ËSHTË VETMIA

ObserverKult ua sjell disa thënie të humanistes së njohur shqiptare, Nënë Tereza:

Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për t’u thënë, por jehona e tyre është vërtet pa fund.

Nëse i gjykoni njerëzit, nuk keni kohë t’i doni ata.

Thëniet e tjera mund t’i lexoni KËTU:

ObserverKult