Dhjetë shkrimtarët më të mëdhenj të të gjitha kohëve

“Amazon” ka bërë një anketim me kritikë dhe shkrimtarë nga më të njohurit në botë për 10 shkrimtarët më të mëdhenj të të gjitha kohërave.

Në të morën pjesë 125 prej këtyre figurave, në përfundim të të cilit u shpall lista e mëposhtme:

1. Leon Tolstoi, 327 pikë
2. Uilliam Shekspir, 293 pikë.
3. Xhejms Xhojs, 194 pikë.
4. Vladimir Nabokov, 190 pikë.
5. Fjodor Dostojevski, 177 pikë.
6. Uilliam Folkner, 173 pikë.
7. Çarls Dikens, 168 pikë.
8. Anton Çehov, 165 pikë
9. Gustav Flober, 142 pikë
10. Xhejn Ostin, 129 pikë.