Diana Zhiti: Shkoi edhe një ditë pa ty…

diana zhiti

Poezi nga Diana Zhiti

Shkoi edhe një ditë pa ty,
shelgjet ulën kokën mbi liqen,
dy mjellma shiheshin ndër sy
krahë për krahë dolën në breg.

Mbrëmja u ul e qetë mbi bar,
asgjë përreth nuk pipëtin,
zogu i natës s’më tha një fjalë,
ç’mendojnë zogjtë për dashurinë.

Kaloi e bëri sikur s’më pa,
ndoshta dikush, diku e pret,
një yll i zbehtë mbi liqen ra,
ndriçoi për pak edhe u tret.

Reflekset thyhen përmbi ujë,
dhe Hëna, vetëm doli sërish,
thur e ç’thur, kaq netë, si unë,
k’të punë do bëj, der sa të vish.

Shkoi edhe një ditë pa ty,
s’di si të shkul nga k’ta dy sy.

ObserverKult

—————————————

Lexo edhe:

DIANA ZHITI: KUSH THOTË SE BURRAT NUK QAJNË

Kush thotë se burrat nuk qajnë,
se dhëmbjen shpirtërore nuk e njohin,
me diva të paepur vërtetë ngjajnë
ëndrra me yje e Hënë nuk shohin?

Kush tha se nuk ndjejnë drithërima
dhimbje dashurie s’përjetojnë,
ndonse në pamjen e parë duken trima,
përbrënda për një puthje s’përgjërojnë?

Kush thotë se nuk njohin ligështimin,
për lulet që këpusin s’mallëngjehen,
nën petk’rëndin e fshehin trishtimin,
netëve, të vetmuar, në vajë s’shkrehen?

Në do të dish për botën e një ipoti,
mundohu të hysh butë, pa bujë,
të bëhesh sirena e atij burim loti,
mungesën tënde të qajë me kujë.