Gratë: Disa nga shprehjet më të bukura për to…

ObserverKult ju sjell disa nga shprehjet më të bukura për gratë:

“Nga sytë e grave rrjedh dhe filozofia ime: Ato ndriçojnë ende zjarrin e vërtetë të Prometeut.
Janë libri, arti, akademia, që tregojnë, mbajnë dhe ushqejnë botën.”
– William Shakespeare

“Si grua nuk kam vend.
Si grua nuk dua asnjë vend.
Si grua, vendi im është e gjithë bota.”
– Virginia Woolf

“Grave që kanë ndryshuar botën, s’u është dashur të shfaqin gjë tjetër, përveç zgjuarsisë së tyre.”-Rita Levi-Montalcini

“Për burrin dashuria është një pjesë e jetës, për gruan është e gjithë ekzistenca.”
– George Byron

“Të qenët grua është tej mase joshëse.
Është një aventurë që kërkon shumë guxim, është një sfidë që nuk mërzit kurrë.”
-Oriana Fallaci

“Forca e grave rrjedh nga diçka që as psikologjia s’e shpjegon dot.
Burrat mund të analizohen, gratë vetëm të adhurohen.”
– Oscar Wilde

“Do të doja që gratë të kishin pushtet, jo mbi meshkujt, por mbi veten e tyre.”
-Mary Wollstonecraft

“Gruaja është si një paketë çaji, nuk mund të thuash sa e fortë është deri në momentin që vihet ujë të nxehtë.”
– Eleanor Roosevelt

ObserverKult

LEXO edhe:

GRATË KURRË NUK JANË MË FORTA SE SA PAS MPOSHTJES