Neruda: Le t’i harrojmë me zemërgjerësi ata që nuk na dashuruan

pablo neruda

ObserverKult ua sjell disa thënie nga autorë të ndryshëm:

“Triku më i shkëlqyer i djallit është t’ua mbush mendjen se ai nuk ekziston.” – Charles Baudelaire

“Dy testet më të vështira në rrugën shpirtërore janë durimi për të pritur për momentin e duhur dhe guximi për të mos u dëshpëruar me atë që ndeshemi.” – Paulo Coelho

“I gjithi ky që jam ose që ndonjëherë kam shpresuar të bëhem, i detyrohem nënës time engjëllore.” – Abraham Lincoln

“Loja është forma më e lartë e studimit.” – Albert Einstein

“Ke durim për pak kohë; përgojuesit nuk mund të jenë jetëgjatë. E vërteta është fëmijë i kohës; Shumë shpejt ajo do të shfaqet për t’i ndëshkuar ata.” – Immanuel Kant

“Kur një person s’ka mirënjohje, diçka është duke munguar në njerëzillëkun e tij. Një person mundet pothuajse gjithmonë të definohet nga qëndrimi i tij ndaj mirënjohjes.” – Elie Wiesel

“Një biznes që nuk bënë asgjë tjetër përveç parasë, është një biznes i varfër.” – Henry Ford

“Disa janë bërë trima vetëm sepse kanë pasur shumë frikë për t’ia mbathur.” – Thomas Fuller

“Problemi me njerëzit që e thonë vërtetë atë që e mendojnë është se ata besojnë që edhe të tjerët e bëjnë këtë gjithashtu.” – Khaled Hosseini

“Njerëzit vazhdojnë të flasin për lirinë, por ata nuk e duan saktësisht atë. Ata e duan mos – përgjegjësinë. Ata e kërkojnë lirinë, por thellë në vete, në mënyrë të pavetëdijshme, ata e kërkojnë mos – përgjegjësinë, lejën. Liria është pjekuri, leja është shumë fëmijërore. Liria është e mundur vetëm atëherë kur ju jeni aq të integruar sa që mund ta merrni përgjegjësinë për të qenë i lirë.” – Osho

“Ai që nuk beson mjaftueshëm, nuk do të jetë i besuar.” – Lao Tzu

“Unë kritikoj përmes krijimit dhe jo përmes gjetjes se fajtorit.” – Marcus Tullius Cicero

“Sa më e madhe turma, aq më i papërfillshëm është individi.” – Carl Gustav Jung

“Do të sfidoja në një betejë të mençurisë, por e shoh se je i paarmatosur.” – William Shakespeare

“Nuk mund të ketë krahasim mes asaj që është humbur nga mos – suksesi dhe asaj që është humbur nga mos – tentimi.” – Francis Bacon

“Ata që janë në gjendje të shohin përtej hijes dhe gënjeshtrave të kulturës së tyre, kurrë nuk do të kuptohen, lëre më të besohen, nga masat.” – Platoni

“Dashuria e vërtetë lind nga mirëkuptimi.” – Gautama Buddha

“Ne i rrëfejmë mëkatet e vogla vetëm për t’i bindur njerëzit se nuk kemi mëkate më të mëdha.” – François de La Rochefoucauld

“Le t’i harrojmë me zemërgjerësi ata që nuk na dashuruan.” – Pablo Neruda

“Kur do që e ndjen se duhet ta kritikosh dikë, thjesht kujtoje se jo të gjithë njerëzit në botë i kanë pasur avantazhet qe i kishe ti.” –  F. Scott Fitzgerald

“Aty ku është pushteti, aty është edhe rezistenca.” – Michel Foucault

“I riu duhet të shikohet me respekt. Si mund ta dijmë ne se e ardhmja e tij nuk do të jetë e barabartë me të djeshmen tonë?” – Confucius/ ObserverKult