Doli nga shtypi numri i ri i revistës “Akademia”

Numri i njëmbëdhjetë i revistës për letërsi, kulturë, gjuhë dhe media, “Akademia”, ka dalë nga shtypi nën përkujdesjen e shtëpisë botuese “Armagedoni”.

Në këtë numër të revistës, prej 770-faqesh të madhësisë C5 (22×17 cm) janë botuar intervista, studime, ese, ligjërata, këndvështrime, tregime, kujtime, fragmente romanësh, drama, poezi, kritikë letrare etj.

Më poshtë përmbajtja e revistës të cilën mund ta gjeni në librarinë “Dukagjini” në Prishtinë.

Flasin: Sali Bashota, Shaip Beqiri.
Përkthime intervistash, esesh, tregimesh, kujtimesh, fragmente romanësh, këndvështrime, drama, poezi, studime për letërsinë, gjuhën, median dhe kritikë letrare etj. nga: Albert Camus, Patrick Modiano, Orhan Pamuk, Gabriel García Márquez, William Butler Yeats, Salvatore Quasimodo, Hans Freyer, Gottlob Frege, Karl Popper, Norman Mailer, Elif Şafak, Aziz Nesin, George Orwell, Gustav Flober, Mari Henri Bel (Stendal), F. Scott Fitzgerald, Roberto Bolaño, Carlos Fuentes, Tomas Tranströmer, Lou Lipsitz, Marin Sorescu, Selma Lagerlöf, Juan Ramón Jiménez, Mark Twain, Nizar Kubani, Ernest Bramah, Louisa Baldwin, Pablo Neruda, Erich Fried, Octavio Paz, Vladimir Mayakovsky, Mikhail Lermontov, Nâzım Hikmet, Periklis Korovesis, Jaroslav Seifert, Pascal Bruckner, Xhevahir Spahiu, Mehmet Kraja, Muhamedin Kullashi, Ibrahim Berisha, Haqif Mulliqi, Qemal Murati, Mehmet Elezi, Arben Idrizi, Donika Dabishevci, Adil Olluri, Lirak Karjagdiu, Ramadan Mehmeti, Albulena Alidema, Geverina Muzhaqi, Albin Mehmeti, Qëndrim Morina, Veron Dobroshi, Donika Bakiu.
Shenjë: Naim Frashëri, Esad Mekuli, Ali Podrimja.
Përkthyen për këtë numër të revistës: Abdullah Karjagdiu, Avni Spahiu, Ali Pajaziti, Granit Zela, Fadil Bajraj, Verjon Fasho, Rexhep Maloku, Alban Tufa, Kristë Shtufi, Qerim Raqi, Dea J. Klosi, Klodi Briçi, Fatijona Bajraj, Fortesë Frangu-Paçarada, Emanuel Bajra, Alma Braja./(epokaere)