Donika Dabishevci: Qenie e dobët që do lutje: Buzën!

donika dabishevci du me t'pi buzën

Buzën, poezi nga Donika Dabishevci

I keq, ti…!

Pse m’rri hutueshëm
i rand’ plumb prej heshtjes?

Diellore jam unë
s’jam nemë e zezë.

I panjohun mund t’jetë
veç çasti që mblatoi
këtë joshje t’egër,
çmendunisht thell’.

Pse druhesh?

Nji ditë as ti e as unë,
s’kemi me kenë ma
kemi me humbë,
kemi me u zhba.

Ti ke me u kthye n’moçal,
unë n’llavë vullkani,
ti n’ndoj prrue n’vërshim,
e unë kam me shndritë si ylber,
si ylber shumëngjyrash plot gzim!

Mos u tkurr,
Shpërthe si vrushkull gjaku!
Shndritma zemrën,
përflakma trupin.

Dhe po: Buzën!
Qenie e dobët që do lutje:
Buzën!

ObserverKult

Lexo edhe:

DONIKA DABISHEVCI: ME T’DASHTË TY, VEÇ VDEKJA MUNDET ME M’NDALË!

DONIKA DABISHEVCI: EDHE NJI VORR I RI GRUEJE N’KËTË VEND…