Dritëro Agolli: Ku zemra ime mbeti…

Balada ime shkruar vitesh
Pas llambës dhe kandilit,
Në çaste malli do fanitesh
Me vesën e tërfilit.

Nga strofat gdhendur radhë-radhë
Si gurët e shtëpisë
Do derdhin rrokjet lot të valë
Mbi ëndrrën e rinisë.

Nga brenda vargjeve të tua,
Ku zemra ime mbeti,
Do ngrihet si një zgjim për mua
Çibuku i tim eti.

*Nga: “Baladë për tim atë dhe për vete“

ObserverKult


Lexo edhe:

“U LARGUA I TRISHTUAR”, KUJTIMET E PROFESOR PËLLUMB XHUFIT NË PESËVJETORIN E NDARJES NGA JETA TË DRITËRO AGOLLIT