Duaje veten! Duaje trupin, pamjen, shpirtin tënd!

dhjetë gjëra që duhet t'i bësh

Duaje veten tënde! Duket e lehtë?

Shikohu në pasqyrë me respekt dhe gëzim. Buzëqesh çdo ditë dhe do të ndihesh shumë më mirë. Bëhu “kapriçioze” dhe delikate. Llastohu.

Nëse nuk ke asgjë të mirë për t’i thënë vetes tënde, rri në heshtje.

Kujtohu se zëri yt i brendshëm po të flet dhe …foli vetes tënde me dashuri dhe me mirësi.

Duaje trupin tënd, pavarësisht pamjes. Ndjehu mirë me veten! Punemadhe si të shohin të tjerët! Nëse nuk mësohesh të respektosh peshën tënde të tepërt, gjatësinë, përmasat e gjoksit, strijat, celulitin, është e lehtë që dikush tjetër të ‘hyjë” në privacinë tënde.

Kujtohu se gjithçka kalon. Asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Lëri lotët bien por mos rri në dhimbje. Mos rri e ankoruar tek dhimbja.

Nesër do të nisësh të shohësh se si, pavarësisht plagëve, do të shërohesh.

Largo nga jeta jote çdo person që të ka mërzitur ose të ka bërë të ndihesh keq. Mos u var plotësisht prej tyre dhe nëse ndikon në humorin tënd, mëso të thuash JO! Dhe dil nga rreshti.

Rri me ata që të bëjnë të ëndërrosh, që të shtyjnë të përmirësohesh, që shohin në ty magjinë që ke dhe që të bëjnë të lumtur.

Nga: Pellaia Ruopp

ObserverKult


Lexo edhe:

LARGOHUNI NGA BOTA VIRTUALE, TAKOHUNI E DUAJENI NJËRI-TJETRIN “LIVE”

Largohuni nga virtualiteti

Jemi në shekullin e 21-të, kohë kur teknologjia ka kapur majat e ka zaptuar çdo gjë. Mund të thuash se ka ndërhyrë në çdo sjellje e në gjithfarë funksionesh njerëzore, duke zbehur konceptin dhe vetë jetën aktive sociale. Ka një gjuhë, dhe ajo kalon përmes teknologjisë. Dëmtuese deri aty sa të ndryshojë katërcipërisht komunikimin, të vetmen gjuhë ndërlidhëse të drejtpërdrejtë që na ka mbetur.

Tekstin e plotë mund ta lexoni KËTU:

ObserverKult