Letër e trishtë e Elizabeth Taylor për Richard Burton

Kleopatra

Një nga gratë më të bukura dhe më të famshme të kinematografisë, Lizi, shpesh identifikohet si Kleopatra.

Në aspektin personal, Elizabeth Taylor është përfolur shpesh për historitë e saj të martesave dhe divorceve, një nga të cilat edhe ajo me Richard Burton.

Burton dhe Taylor u martuan dhe u ndanë dy herë, duke krijuar kështu idenë se, dashuria e vërtetë e saj ishte pikërisht, Richard Burton.

Më poshtën janë dy prej letrave të shkurtra, por plot ngarkesë emocionale që dyshja, këmbente në momente kritike:

Elizabeth Taylor për Burton:

“I dashur (ende) burri im,

Sa do doja të të tregoja dashurinë që ndiej për ty, frikën, dëshirën e brishtë e kafshërore – (me ty) – xhelozinë time, krenarinë, inatin tim ndaj teje ndonjëherë. Të gjithë dashurinë time për ty, dhe dashurinë që ti shpalos për mua – do doja të shkruaja për të gjithë këtë, por nuk mundem. Gjithë çfarë mund të bëj, është të ziej përbrenda, e të shpresoj që ta kuptosh si ndihem në të vërtetë.

(Ende) Gruaja jote.

P.S. Oh, dashuri… mos na lër më kurrë, ta marrim njëri-tjetrin për të mirëqenë!
P.P.S. 10 vjet, nuk janë pak!

Ndërkohë, Richard Burton shkruan për Lizin:

“E dashur (ende) gruaja ime,

Sytë e mi të verbër janë duke pritur dëshpërimthi për shikimin tënd. Ti, sigurisht, nuk e kupton sesa e bukur ke qenë dhe sesa vend special ke siguruar në shpirtin tim”.

Duket qartë dhimbja që ndiejnë për njëri-tjetrin edhe pse, duke u divorcuar së dyti.

Pasioni i tyre ngjan me dashuri, në dukje platonike, ku palët edhe pse duhen, nuk qëndrojnë bashkë për arsye të tjera të jashtme. Ama nuk qe e tillë, pasi ishin të dy ata që vendosnin, si për martesat e divorcet edhe pse e dukshme se… ndjenin për njëri-tjetrin, sido që rrodhi jeta e tyre.

ObserverKult

_______________________

Lexo edhe:

PSE KLEOPATRA SHPENZOI NJË PASURI PËR NJË PIJE, ARSYEJA E PABESUESHME

ObserverKult