“E shkruar më 31 dhjetor”, poezia e njohur e Ismail Kadaresë

Desha t’ju uroja sonte gjithë të mirat,
Juve të dashurve,
Juve të mirëve,
T’u uroja maleve pleqëri të mbarë,
Fusha dhe deleve pjellori;
Oxhakëve – tym të zi,
Nënave – qumësht të bardhë,
Rrugëve – zhurma kalamajsh,
Të rënëve – qetësi.

ObserverKult


Lexo edhe:


ISMAIL KADARE: FUND VJESHTE