Eduard Frrokaj: Dardani i fundit me emrin Pjetër

(Ibrahim Rugovës )

Në pergamenë të moteve ra shi
Shi e pikëllimë
More duart e fëmijëve të atdheut
I vendose në Bibël të kujtesës
Dardan i fundit me emrin Pjetër
që ike në Çettë të Profetënve
Linde në vjeshtë me shi
E dha shpirt në dimër me stuhi
E mbaj mend atë ditë
Mërdhi jemi n’Prishtinë t’Bogdanit
Pa mundë kurrë me e shti n’dhe’ emrin e Ibrahim Rugovës
Natë dimri, u kthyem vonë n’Dukagjin
Asnjë dritë kund për be’
Në lëkurë të dashit i shikuem motet
Thamë ta varim në kujtime
Dardanin e fundit me emrin Pjetër
Ta lexuam në shenja Zhvarrimin e Pjetër Bogdanit
E mbaj mend atë ditë, për zotin jemi mërdhi
Vetëm varë vath në vesh e kemi
Dardanin e fundit me emrin Pjetër .