Ekspozitë në ObserverKult: Shuk Orani, artist multimedial (FOTO)

Në rubrikën Expo, ObserverKult ua prezanton artistin multimedial Shuk Orani.

Artisti multimedial, Shuk Orani ka lindur në Prishtinë, ndërsa aktualisht jeton në Hamburg. Është i njohur për pikturat abstrakte-ekspresioniste në ngjyra vaji.

Orani ka pasur ekspozita arti në Evropë, SHBA dhe Azi. Këtu përfshihen muzetë dhe galeritë, si Musée du Louvre, Galeria Welper, NW Gallery, Robertt Gallery, MOCA – Muzeun e Artit Bashkëkohor në Pekin etj.

Veprat e tij kanë marrë disa çmime dhe shumë prej tyre janë shitur përmes ankandeve ndërkombëtare të artit.

Zhvillimi i tij si artist është dokumentuar dhe njohur në botime të ndryshme, si në medien e shkruar ashtu edhe atë online.
Këto botime përfshijnë Art & Museum Magazine, Spotlight Art Magazine, Artnet News, Circle Art Foundation, Singulart Magazine etj.


Ai thotë se arti ka qenë pjesë e jetës së tij, gjithmonë.

“Nuk di asnjë kohë në jetën time që nuk ka pasur asnjë lidhje me artin. Unë mendoj se është pothuajse e pashmangshme që dikush në këtë tokë të mos përballet me artin”.

“Personalisht, fillova të praktikoj artin në një moshë të re. “Veprat e artit” të parë ishin vizatimet e qymyrgurit në letër. Më vonë erdhën portrete me ngjyra, peisazhe, më pas fotografi bardhezi dhe më pas skica multiverse”, tha Orani.

Në disa nga veprat e tij, ai zbulon ekskluzivisht portrete femrash të punuara në mënyrë të përpiktë me një linjë të zezë e të bukur, një ngjyrë të verdhë të veshur me të kuqe, të llojit “no finito”.

ObserverKult


Lexo edhe:


EKSPOZITË NË OBSERVERKULT: GRETA TAHIRAGA, PIKTORE