Elsa Lila: Nënë më shfaqesh nëpër ëndrra (teksti dhe kënga)

Nënë më shfaqesh nëpër ëndrra… interpreton Elsa Lila

Një gëzim, ledhatim
një puthje në ballë
një dhuratë, një shtrëngim
një gëzim i mëngjesit i nënës
më mungon.

Një vështrim, plot kuptim
një dorë përmbi flokë
një shtrëngim, përqafim
në gjirin e ngrohtë
të nënës, më mungon.

Unë e di se rrugët ndahen
kësaj bote
po e ndjej si rreh për mua
çdo çast zemra jote.

Dhe më shfaqesh nëpër ëndrra
më mbulon me ledhatime
dhe flet gjuhën që flet zemra
nënë e dashur, nëna ime.

Unë e di, se rrugët ndahen,
ndahen rrugët e kësaj bote,
por e ndjej si rreh për mua,
zemër e dashur është
zemra jote.

ObserverKult

——————————————————————

Lexo edhe:

Elsa Lila: Kam marrë me vete mall, të lashë vetminë… (kënga dhe teksti)

Kam marrë me vete mall
Të lashë vetminë
Ç’pagesë e paktë për ty
Qe miqësinë e pate ligj në jetë
E pate zot.

E lodhur endem sot
Ne dhe të huaj
Nuk ma kuptojnë dot fjalën ndaj edhe vuaj
Ndaj edhe vuaj
E nis e shkruaj.

Kam marrë me vete mall
Të lashë vetminë
Ç’pagesë e paktë për ty
Qe miqësinë e pate ligj në jetë.

E pate zot.
E lodhur endem sot
Në dhe të huaj
Nuk ma kuptojnë dot fjalën ndaj edhe vuaj
Ndaj edhe vuaj
E nis e shkruaj.

Zyrat e jetës unë lashë atje tek ti
Heshtjen ka marr
Më ngjajnë të tjera yje
që lodhin e shtegun s’ ma ndrrijnë dot
E kanë kot.

Veç në errësirë
Ndjej diku një dritë
Që shpirtin ngroh
E më kthen të ritë
E di vëlla e di
Është vargu yt.