Elton Deda: U ktheva prapë unë ta kërkoj (teksti dhe kënga)

Diku një kristal unë lashë
fshehur diku e ika larg
Si një ëndërr në sirtar
që e thërret sa herë ndjen mall.

Larg saj koha vrapoi
u ktheva prapë unë ta kërkoj
Sa doja, nga gjumi ta zgjoj
Ta zgjoj.

Ti je kristal
i çmuar i rrallë
ndjenjën ke zjarr
me djeg në damar.

Kthehem te ty
me paqe në sy
sonte më lër
se të ndjej prapë si atëherë.

Ti je ndjenjë e rrallë
gdhendur në kristal
në ëndërr të shoh
Unë jam se ti ekziston.

Duart shkunden pluhurin e saj
Sytë mi verboi si një diell i marrë
Buzët, ia vendosa pranë
mbyste aromë trupi i saj.

U ula, në gjunjë ta vështroj
ti falem se me s’do të shkoj
në zemër prapë do jetoj
jetoj.

Ti je kristal
i çmuar i rrallë
ndjenjën ke zjarr
më djeg në damar.

Kthehem te ty
me paqe në sy
sonte më lër
se të ndjej prapë si atëherë.

Ti je ndjenjë e rrallë
gdhendur në kristal
në ëndërr të shoh
Unë jam se ti ekziston.

Ti je e rrallë
Shuan një mall
shëron një shpirt.

Sërish të jem gjallë
s’do të shkoj nga ty unë kurrë
s’do shkoj …

Ti je kristal
i çmuar i rrallë
ndjenjën ke zjarr
më djeg në damar.

Kthehem te ty
me paqe në sy
sonte më lër
se të ndjej prapë si atëherë.

Ti je ndjenjë e rrallë
gdhendur në kristal
në ëndërr të shoh
Unë jam se ti ekziston.