Eranda Libohova: Ika dhe të lashë… (teksti dhe kënga)

Eranda Libohova është një këngëtare shqiptare, u lind më 11 shtator 1969 në Tiranë. 

Është motra e këngëtares Irma Libohova. E filloi karrierën e saj në një moshë shumë të re, ku arriti një sukses goxha të shpejtë.

Fillimi i karrierës së saj mund të themi që ishte edhe falë motrës së saj, pasi qe bashkëpunimi i tyre i parë që u bë tepër i famshëm në atë kohë dhe Irma kishte goxha kohë që merrej me muzikë.

Eranda dhe Irma janë dy këngëtare që shquhen për këndimin “live”, ndaj edhe vlerësohen shumë nga publiku.

Në vazhdim e gjeni tekstin dhe këngën “Buzët më ishin tharë” të interpretuar nga Eranda Libohova.

Ika dhe të lashë unë, sytë më nuk t’i pashë
oh sa të kam dashtë, oh sa të kam dashur ty…
Edhe pema ku ne putheshim më parë
degët ishin tharë, degët ishim tharë për ne,
më dhe një shami, ti si kujtim të parë,
me lotë e kam larë, me lotë e kam larë për ty,
nuk të kisha pranë unë si një vit më parë
buzët më ishin tharë, buzët më ishin tharë për ty.

Dikur u takuam, sytë unë prapë ti pashë,
shumë fjalë nuk t’i thashë, shumë fjalë nuk t’i thashë unë ty.
Lotët ishin tharë dhe gjumë nuk kish në sy,
erdha të t’jap ty, erdha të t’jap ty këtë natë….
Ëndërr e pafund kjo nata jonë e parë
dita nuk po zbardhë, dita nuk po zbardhë për ne,
Unë të kisha pranë ty si një vit më parë,
buzët më ishin tharë, buzët më ishin tharë për ty.

E përgatiti: A. S.- ObserverKult

Eranda Libohova

—————————————————–

Lexo edhe:

Eranda Libohova & Irma Libohova: Mirëmëngjes i them pasqyrës (teksti dhe kënga)

Mirëmëngjes i them pasqyrës,
Një makiazh të lehtë fytyrës
Në udhëkryq tani unë jam
1000 ëndrra i kam.

Më rrëmben me vrull kjo jetë
Sot më hedh e nesër më pret
Alternativën e pranoj
Nuk kam frikë të provoj.

Më tundon çdo gjë e bukur
Si më bën të lumtur
Herë të kem herë të mos kem
Qendra e botës të jem.

Dua të zhdukem fare e të humbas
Do ta gjej unë veten do bërtas
Me një tjetër sfidë ditën do pres
Nesër në mëngjes.

Më pëlqen çdo gjë e bukur
Çdo dhuratë më bën të lumtur
Herë të kem herë të mos kem
Qendra e botës të jem.

Dua të zhdukem fare e të humbas
Do ta gjej unë veten do bërtas
Me një tjetër sfidë ditën do pres
Nesër në mëngjes.

Tekstin e plotë e gjeni KËTU