Erion Kristo: Kemi shumë monumente, por nuk ua kemi ndjerë lezetin

Monolog nga Erion Kristo

Trashëgimia jonë kulturore, duhet të na bëjë të ndihemi krenarë. Jemi një popull i lashtë dhe kemi shumë monumente. Po deri më tani nuk ua kemi ndier lezetin.

Më së shumti na i ka vlerësuar bota. Kurse ne e quajmë si një bezdi. Po ne kemi dy detyrime të mëdha: detyrimin ndaj fëmijëve tanë dhe detyrimin ndaj botës.

Është hedhur më shumë lekë në këto vite në trashëgiminë kulturore. Por sa më shumë lekë hidhen, aq më shumë gjëra prishen. Është si një garë, kush të vjedhë më shumë. /abcnews.al