Eugent Bushpepa: Çfarë fsheh në zemër, ç’ke në mendje… (teksti dhe kënga)


Më thuaj çfarë ndjen pas asaj buzëqeshjes tënde,
Çfarë fsheh në zemër, ç’ke në mendje,
Në mëkat ti më fton, dhe si engjëll kërkon prapë të jesh…
Largoje pra maskën që ke mbi fytyrën tënde,
Dhe asnjëri nuk do të dëgjoj.
Moje veç n’çast, askush s’ do t’ndjek më nga pas
E kot të më rrish pran’ të tregosh që brengën bashkë ne e ndajmë
Por në të vërtet, djall’ je ti që ëndrrën vret.

Hiqe maskën, maskën e madhështisë
Se ajo ty nuk të shkon
Ti je vetëm një skllav i lavdisë
Për para dhe për pushtet ti lufton
Je egoist në shpirt
Gjithë botën don të kesh
Por jetën time s’mund ta blesh.