Festina Mejzini: Kush je ti dashuri (teksti dhe kënga)

Më thuaj kush je ti dashuri,
Më thuaj ku fle ti dashuri,
Kush nuk të beson ty, jo s’të beson
sot më kot ai jeton, jeton.

Kush je ti dashuri, na mundon
Vjen kur do ti, zemrat i lëndon
Këte asnjë s’e di, jo s’e di, veç Zoti që shikon
Kjo është dashuri e zemrës na mungon.

Ti vjen papritur si stuhi
dhe ndez në shpirtin tim,
një dritë si një magji.

Dhe unë pas teje do të vij.
Në ferr a në parajsë, aty ku më do ti.

Kush je ti dashuri na mundon
Vjen kur do ti zemrat i lëndon.

Këtë asnjë s’e di jo se di, veç Zoti që shikon
Kjo është dashuri e zemrës, na mungon.

Ti vjen papritur si stuhi
dhe ndez në shpirtin tim
nje dritë si një magji.

Dhe unë pas teje do të vij
Në ferr a në parajsë aty ku me do ti.

Dhe unë pas teje do të vij
Në ferr a në parajsë, aty ku me do ti.