Filharmonia e Kosovës: Koncert homazh për gratë e dhunuara

Filharmonia e Kosovës i bashkohet fushatës globale 16 ditët e aktivizmi kundër dhunës në baza gjinore përmes një koncerti që do të mbajë nesër Kori dhe Orkestra e Filharmonisë në sallën e kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë. Aty do të interpretohet “Requiem” i Mozart-it, në kujtim të grave që vdiqën dhe u përballën në heshtje me vuajtjen pasi u torturuan dhe u dhunuan në luftën e fundit në Kosovë.

Drejtori i Filharmonisë së Kosovës, Baki Jashari në një konferencë për media, tregoi se me këtë mbrëmje i bashkohen fushatës 16 ditore të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave.

E dirigjenti i koncertit të nesërm, kompozitori Rafet Rudi, që sivjet shënon 70 vjetorin e lindjes, tha se për të është nderë të mbajë peshën e kësaj mbrëmje si dirigjent.

Ai tha se po e rrumbullakojmë një etapë disa vjeçare të Filharmonisë, edhe të korit edhe të orkestrës, me një kompetencë adekuate.

Ndërsa, Rozafa Kelmendi nga UnWomen tha se vepra e nesërme do të jetë homazh për gratë e dhunuara.

Mbrëmjen e 8 dhjetori në Prishtinë do të mbahet koncerti i organizuar në kuadër të sezonit 2019/2020 që gjithashtu shënon 70 vjetorin e lindjes së dirigjentit Rafet Rudi.